MuMoZa 2017

Het festival

Op vrijdag 5 mei werd de nieuw MuMoZa-affiche officieel voorgesteld tijdens de startavond. Voor die gelegenheid trad Live Bait akoestisch op. Op de affiche staat opnieuw veel ambiance en muziek talent van de bovenste plank geprogrammeerd. 

Op zondag 16 juli krijgen The Vibes de primeur om het festival op gang te trappen. Gevolgd door Funky 'D', waarmee we eindelijk nog eens een Domino-achtige band op en vooral voor het podium hebben staan. De muzikanten van Mortelmans in Akse sluiten de eerste dag af.

Zondag 23 juli staat in het teken van tributebands met om te beginnen Radio Tennessee als Johnny Cash-band. Het programma wordt verdergezet met Beatles by Girls. Tot slot sluiten we het festival af met Diamonds on the Rocks.

Het goede doel

Dit jaar koos MuMoZa als goede doel het 'geiten-project' van Inge Peers uit Pulderbos. Zij zet haar in voor een beter leven en gezondheid van de inwoners van Mwakamba. Met ingezameld geld worden er geiten gekocht. De geiten zorgen voor dagelijks verse melk. Want het is elke dag weer zoeken om iets te eten te vinden. Het is daarnaast ook de bedoeling dat de inwoners van Mwakamba met deze geiten gaan fokken. Zo hebben ze elk jaar een nieuwe geit. Deze kunnen ze dan verkopen of slachten voor het vlees. 

Waarom geiten? Dit zijn makkelijke dieren om te houden want ze overleven in moeilijke omstandigheden en ze voeden zich met verschillende typen van vegetatie.